Bekkenfysiotherapeuten vindbaar op Verwijsgids Kanker

24 jun 2019
Op korte termijn zijn bekkenfysiotherapeuten die geregistreerd staan in het CKR deelregister Bekkenfysiotherapie vindbaar op dé digitale wegwijzer voor ondersteuning en begeleiding bij kanker: www.verwijsgidskanker.nl. Alleen fysiotherapeuten die zijn opgenomen in het CKR register bekkenfysiotherapeut én die hiervoor toestemming hebben gegeven, worden uiteindelijk in de verwijsgids getoond.

Voorgeschiedenis

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) lanceert de Verwijsgids Kanker, de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.

Patiënten en naasten kunnen Verwijsgids Kanker rechtstreeks raadplegen. De postcodefilter maakt het mogelijk om zorg zo dicht mogelijk bij huis te selecteren. De gids is ontwikkeld in samenwerking met Kanker.nl, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), KWF Kankerbestrijding, VU/VUmc (onderzoeksgroep Samen leven met kanker, OncoKompas), Stichting OOK en de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO). 

Voor het zichtbaar maken van fysiotherapeuten zijn het KNGF en de NVFL reeds lange tijd betrokken bij de ontwikkelingen van de Verwijsgids Kanker.

Hoe kan ik vermeld worden op de verwijsgids kanker?

De NVFB adviseert iedereen zich, via mijn kngf.nl, in te schrijven en toestemming te geven zijn/haar werkadres door te geven aan IKNL om zo in de Verwijsgids Kanker opgenomen te worden. Op deze manier bent u vindbaar voor patiënten en verwijzers.

We roepen jullie daarom op om snel en massaal toestemming te geven. Dit kan via mijnKNGF.nl op de pagina 'Mijn gegevens > instellingen' (eerst inloggen) in het blok Toestemming. Klik op 'bewerk' om de toestemming te verlenen door 'Ja' aan te vinken. De gegevens worden dan doorgegeven aan IKNL en en opgenomen in de Verwijsgids Kanker. Alleen de CKR-geregistreerde bekkenfysiotherapeuten worden opgenomen.

Met de automatische koppeling worden de gegevens op de Verwijsgids Kanker.nl automatisch up-to-date gehouden. Het is van belang dat uw gegevens op MijnKNGF.nl altijd actueel zijn.

Op dit moment wordt de koppeling maandelijks bijgewerkt. Wees je er van bewust dat het enige tijd kan duren, voor je bijgewerkte gegevens zichtbaar zijn.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Joost Boelens via e-mail j.boelens@kngf.nl o.v.v Verwijsgids Kanker.

Trefwoorden: