Online symposium: Multidisciplinaire aanpak van genito-pelviene pijn/ penetratie stoornis

Datum:27 maart 2021
Locatie:
Online
Seksualiteit lijkt in de loop van de laatste decennia een belangrijker levensgebied geworden; meer mensen dan voorheen verwachten een bevredigend seksleven.

Een holistische aanpak

Maar sommigen lijden aan seksuele disfuncties. Dit zijn stoornissen die het vermogen om seksueel actief te zijn of seksueel plezier te ervaren belemmeren. 

De complexe seksuele stoornis vraagt om een holistische aanpak van artsen, seksuologen, bekkenbodemtherapeuten en psychologen, teneinde de klachten te verbeteren.

Een van de belangrijke symptomen van genito-pelviene pijn is verhoogde spanning van de bekkenbodemspieren bij genitaal contact of bij stimulatie van de genitaal verwante lichaamsdelen. Daarom kunnen bekkenbodemtherapeuten een belangrijke plaats innemen in het multidisciplinaire behandelingsteam.

Wat zijn de pathologische achtergronden, hoe gaat men diagnostisch tewerk en wat zijn de behandelingsstrategieƫn in de praktijk?

Graag richten we de spotlights naar de aanpak van het multidisciplinair team voor een soms moeilijk te bespreken onderwerp.

We hopen u te begroeten !

Academische coƶrdinatoren, Universiteit Antwerpen

Programma en praktische informatie

Trefwoorden: